Intensieve Relatietherapie

Ben je in de fase dat jouw relatie je heel veel energie kost?
Eigenlijk, meer dan je aankunt. Je twijfelt over alles:
Wil ik deze relatie nog?
Hou ik nog van de ander?
Wil ik zo verder gaan?
Waarom erger ik me zo vaak?
Maar ook:
Wat zoek ik ?
Durf ik te veranderen?

Jouw partner is de beste spiegel die je je maar kunt wensen. Het is niet altijd gemakkelijk in die spiegel te kijken. Je herkent wie je bent of je ziet juist degene die je niet wilt zijn. Hoe langer je samen bent hoe meer je je kunt gaan ergeren aan je spiegelbeeld. Veel relatieproblemen komen hier uit voort. Misschien herken je je hier niet in, of herken je het wel maar kun je niet helemaal aangeven wat precies. Tijdens Intensieve Relatietherapie (of Relatieweekend) kunnen jullie (meer) inzicht krijgen en geholpen worden om dichterbij jezelf en elkaar te komen.

Zo wordt een Relatietherapie meer dan alleen een poging om de relatie te redden. Met verschillende methodes leer je inzicht te krijgen in jouw eigen belemmerende overtuigingen en verandert tevens je gedrag. Tegelijk snap je ook beter waarom jouw partner zich zo gedraagt. Deze combinatie (inzicht krijgen in jezelf en de ander) maakt het voor beide partners eenvoudiger om de kijk op de ander te veranderen. Dus niet de ander veranderen, maar je eigen kijk op de ander wijzigen. Meestal wordt je oordeel over jezelf dan ook zachter.
Deze veranderingen maken dit relatietherapieweekend meer dan de moeite waard. Je leert jezelf, de ander en jullie relatie beter kennen. De keuze om verder te gaan met de relatie of niet krijgt zo meer diepte. En de relatie onderling, welke keuze jullie ook maken, zal uiteindelijk rustiger worden.
Dankzij jouw moed, en die van jouw partner, om voor intensieve relatietherapie te kiezen zet je de deur open voor positieve veranderingen.

Je kunt kiezen voor Intensieve Relatietherapie, in plaats van gewone relatietherapie, tijdens een weekend (of willekeurig andere aaneen sluitende dagen) omdat het een prettige, snelle en effectieve methode is. Het helpt je om op korte termijn rust te krijgen. Ook hoef je zo geen weken achtereen rekening te houden met afspraken. In overleg zorgen wij voor een prettig, comfortabel verblijfsaccomodatie. Zo bent u een aantal dagen uitsluitend bezig met uw relatie, zowel in gesprek, actief als ontspannend.
Dagelijks hebben we 2 of 3 sessies van 2 tot 3 uur: gesprekken, dingen doen en mindfullness. Tussendoor heeft u samen tijd om rustig te dineren en te ontspannen, om samen of in uw eentje alles te verwerken. Vooraf heb ik met beide een, telefonisch, intakegesprek. En (telefonische) vervolggesprekken nadien zijn een mogelijkheid om de therapie met succes af te ronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *